• Geloof en Religie

Kun je christen zijn en homoseksueel, lesbisch of biseksueel? Kun je hier binnen de kerk open over zijn zonder veroordeeld te worden? Zegt de Bijbel wel iets over transgenders? Hoe kijken religies zoals de Islam en het Jodendom aan tegen seksuele en genderdiversiteit?
Dit is slechts een aantal van de vragen die leven bij gelovige lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders  (LHBT’s) en hun omgeving. Met al deze vragen kun je terecht bij de werkgroep Geloof en Religie. Wij zijn de enige werkgroep in Nederland die zich richt op LHBT’s van alle geloven.

Het is onze missie om de positie te verbeteren van gelovige LHBT’s in Groningen en Drenthe. We (mede)organiseren minstens één keer per jaar een regenboogviering. Twee keer per jaar organiseren we een lezing. En er is sinds begin 2016 een doorlopende gespreksgroep voor lesbische, biseksuele en transgender vrouwen die iets hebben met het christelijk geloof. Actuele activiteiten vind je op de activiteitenpagina, of op onze Facebook pagina. Wil je op de hoogte worden gehouden van wat we precies doen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Wil je in contact komen met de werkgroep Geloof en Religie? Of wil je graag meewerken? Neem dan contact op met onze coördinator: Frederik Boven, geloof@cocgd.nl.

Mail ons Mail

Nieuwsbrief Nieuwsbrief

Like ons op Facebook