• Geloof en Religie

Kun je christen zijn en homoseksueel, lesbisch of biseksueel? Kun je hier binnen de kerk open over zijn zonder veroordeeld te worden? Zegt de Bijbel wel iets over transgenders? Hoe kijken religies zoals de Islam en het Jodendom aan tegen seksuele en genderdiversiteit?
Dit is slechts een aantal van de vragen die leven bij gelovige lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders  (LHBT’s) en hun omgeving. Met al deze vragen kun je terecht bij de werkgroep Geloof en Religie. Wij zijn de enige werkgroep in Nederland die zich richt op LHBT’s van verschillende geloven. Het is onze missie om de positie te verbeteren van gelovige LHBT’s in Groningen en Drenthe. 

Actuele activiteiten vind je op de activiteitenpagina, op onze Facebook pagina en in onze nieuwsbrief..

Regenboogvieringen

We (mede)organiseren minstens één keer per jaar een regenboogviering. Wil je hier een keer aan meewerken, of wil je een regenboogviering organiseren in jouw kerk, stuur dan een mail naar de coördinator.

Lezingen

Twee keer per jaar organiseren we een lezing. Eerder organiseerden we bijvoorbeeld lezingen over Homoseksualiteit in de islam (2016), Homoseksualiteit in de Bijbel (2016), Seksuele diversiteit in het Jodendom (2017) en Coming out in de islam (2017). Blijf op de hoogte van nieuwe lezingen via onze nieuwsbrief.

Vrouwen

We hebben sinds begin 2016 een doorlopende gespreksgroep voor lesbische, biseksuele en transgender vrouwen die iets hebben met het christelijk geloof. Je kunt je aanmelden bij de coördinator.

Nieuwsbrief

We hebben een email nieuwsbrief die een overzicht geeft van alle activiteiten op het gebied van geloof en seksuele en gender diversiteit in Groningen & Drenhte. Meld je aan om op de hoogte te blijven.

Contact

Wil je in contact komen met de werkgroep Geloof en Religie? Of wil je graag meewerken? Neem dan contact op met onze coördinator: Frederik Boven, geloof@cocgd.nl, 050-2111797.

Mail ons Mail

Nieuwsbrief Nieuwsbrief

Like ons op Facebook