Religie in de regenboogweek

24 maart 2016

In de regenboogweek 2016 is er weer volop aandacht voor religie en geloof, met een lezing, twee thema-avonden en een regenboogviering. De regenboogweek is een periode met veel activiteiten voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders in de stad Groningen. Dit jaar is de regenboogweek in mei.

Ontmoetingsavond gelovige LHBT’s

Op vrijdag 20 mei 2016 is er vanaf 18.30u een ontmoetingsavond voor gelovige lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders. LHBT’s van elke religie of geloofsovertuiging zijn welkom. Er zijn verschillende instroommomenten. De werkgroep geloof presenteert zich en geeft informatie, de film Prayers for Bobby wordt getoond, en er is ruimte voor ontmoeting en een drankje.

Meer over deze avond

Gelovige transgenders en hun omgeving

Op woensdag 18 mei 2016 om 19.30u is er een thema-avond voor gelovige transgenders en hun omgeving. Voor iedereen met een religieuze of gelovige achtergrond die transgender, queer of questioning is. Praat mee en ontmoet anderen zoals jij.

Ds. Marc ten Brink zal vertellen over zijn ervaringen met een gespreksgroep voor gelovige transgenders in Zwolle. Daarna gaan we in gesprek met elkaar: wat komen gelovige transgenders en hun omgeving in de praktijk allemaal tegen? Waar is behoefte aan?

Opgave is verplicht via geloof@cocgd.nl. Locatie: COC-kantoor in ‘De Studio’, Akkerstraat 95, Groningen.

Homoseksualiteit in de Bijbel

Op donderdag 26 mei 2016 is er een lezing over de vraag: laat de Bijbel ruimte voor homoseksuele relaties? Jazeker, zegt Jan Mudde, oud-testamenticus en predikant van de Nederands Gereformeerde Kerk (NGK) Haarlem. Op 26 mei komt hij naar Groningen om zijn conclusie toe te lichten en in gesprek te gaan met mede-christenen die de Bijbel anders lezen. Om de lezing heen is informatie te krijgen over christelijke homo-organisaties.

Meer over deze lezing

Regenboogviering

Op zondag 29 mei 2016 is er evenals voorgaande jaren een regenboogviering in de Martinikerk, in samenwerking met het GSp. De viering begint om 11.30u. De voorganger is ds. Matty Metzlar (PKN/GSp). Het thema wordt later bekend gemaakt.

De werkgroep geloof

Deze activiteiten worden georganiseerd door de werkgroep geloof van COC Groningen & Drenthe, de belangenorganisatie voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders in de provincies Groningen en Drenthe. Wil je meer informatie over deze werkgroep, of wil je meewerken? Mail naar geloof@cocgd.nl.

De werkgroep zoekt christelijke holebi’s die zich willen laten interviewen. Dit helpt ons om kerken beter voor te lichten. Meer over deze interviews