• Roze ouderschap

Roze Ouderschap Noord-Nederland (RONN) is er voor iedere homo en lesbienne met een kinderwens en/of kinderen. RONN is bedoeld als informatieplatform voor het uitwisselen over alles wat te maken heeft met roze ouderschap, van kinderwens tot geboorte, en van zwangerschap tot puberproblemen.We organiseren evenementen en activiteiten voor roze (wens-) ouders en hun kinderen, waarbij we de regio Noord-Nederland als doelgroepgebied hebben.

Als één van onze populairste activiteiten, organiseren we de speeddates: bijeenkomsten waar homo’s en lesbo’s in contact kunnen komen met een alleenstaande wensmoeder en/of donor om hun kinderwens in vervulling te laten gaan. Daarnaast staan we open voor ideeen vanuit onze doelgroep en faciliteren wij leuke activiteiten die roze ouderschap op de kaart kunnen zetten.

Informatiemiddag en speeddate voor heholebi wensouders

Op zondag 4 februari organiseert RONN (Roze Ouderschap Noord-Nederland) in samenwerking met Buitengewoonzijn.NU een informatiemiddag en speeddate voor heholebi’s – (alleengaande) hetero’s, homo-, lesbische- en biseksuele stellen) met een kinderwens. RONN is een platform voor roze (wens)ouders in Noord-Nederland, verbonden aan COC Groningen-Drenthe. Buitengewoonzijn.NU is een platform die zich richt op ondersteuning van maatschappelijke projecten en die individuen traint om hun wensen en dromen na te jagen.

Doel is een informatieve middag in een ontspannen sfeer waar je terecht kunt met al je vragen over je kinderwens en verschillende vormen van ouderschap.

Tijdens de speeddate kun je in contact komen met gelijkgestemden om te kijken of jullie samen je kinderwens in vervulling kunnen laten gaan. Je bent dan kort, ongeveer 10 minuten, met elkaar in gesprek om te kijken of er een klik is. Dit gaat natuurlijk niet in één gesprek, maar de speeddate is een manier om te kijken of jullie samen een vervolg willen geven aan de kennismaking. Je kunt ook verder met elkaar kletsen tijdens de informele borrel aan het einde van de middag.

Naast de speeddate zijn er diverse workshops waar je aan kunt deelnemen:

Juridische workshop door Mr. M. Mok van advocatenkantoor Meerburg & Mok advocaten.
Martijn Mok is huisjurist van RONN. Martijn is zeer betrokken bij de (roze) wensouders. Door deze betrokkenheid heeft hij zich gedurende jaren verdiept in de juridische thematiek van (roze) wensouders. Hij adviseert wensouders over de juridische vormen van draagouderschap, co-ouderschap en ouderschap met bekende donoren. Onze ervaring met Martijn is dat hij de ingewikkelde materie op een duidelijke en toegankelijke manier uit kan leggen.

Ouderschap door middel van draagmoederschap door Meine Bosma-Bleeker
Oud-RONN werkgroeplid Meine Bosma-Bleeker is sinds een jaar vader van een zoon via een draagouderconstructie. Hoe werkt draagouderschap, welke instanties kunnen hierbij helpend zijn en hoe verloopt een draagoudertraject? Wij kennen Meine als een enthousiaste spreker die je zeker van begin tot eind kan boeien door zijn eigen ervaringen in dit traject met je te delen.

Pleegzorg door Rixt Adrichem van Elker
Altijd al meer willen weten over pleegzorg? Tijdens deze workshop vertelt Rixt Adrichem, gedragskundige bij Elker in Groningen, over de verschillende vormen van pleegzorg. En over de stapcursus die je kunt volgen om te ontdekken of pleegouderschap iets voor jou is. Ook delen andere pleegouders hun ervaring als (roze) pleegouder en is er volop ruimte voor het stellen van vragen.

Zwangerschap via een vruchtbaarheidskliniek door Harold Mous, gynaecoloog en medisch hoofd van het Nij Barrahus
Het Nijbarrahus in Wolvega is gespecialiseerd in vruchtbaarheid en donorschap. Voor onze workshop gaan ze vertellen wat ze kunnen betekenen voor alleenstaande vrouwen en vrouwenstellen met een kinderwens. Wij kennen het Nij Barrahus als een kleinschalige en persoonlijke kliniek waar je terecht kunt met al je vragen over donoren en vruchtbaarheid. Net Nijbarrahus won in 2015 de Freya Award voor hun toewijding en patientbenadering. “Ontzettend vriendelijk en nemen alle tijd voor je. Kundig en vertrouwenwekkend, vrij van oordeel. De afstand meer dan waard!

Locatie
Alle activiteiten vinden plaats bij kinderopvang SKSG Kastanjeplein aan de Nieuwstad 12 te Groningen. De inloop is vanaf 13.00 uur, de speeddate start om 13.15 uur en de workshops beginnen om 14.30 en 15.30 uur. Aansluitend is er in de gezellige keuken van de kinderopvang een roze ouderschapscafé.

Opgave
Wil je deelnemen aan de speeddate of workshops stuur dan een mailtje naar ronn@cocgd.nl Voor de borrel kun je gewoon binnenlopen. Indien je wilt deelnemen aan de speeddate dan horen we graag naar wat voor gesprekspartner (wensmoeder, donor, co-ouderschap) jij op zoek bent. Wil je deelnemen aan de workshops, vermeld dan je voorkeuren (max 2). Voor de speeddate berekenen wij €5,00 per deelnemer / koppel, te betalen via het rekeningnummer van COC Groningen Drenthe NL93INGB0001008407 onder vermelding van ‘ouderschap 4 februari’. Zodra het bedrag binnen is bij COC Groningen-Drenthe ben je aangemeld. Dit bedrag komt ten goede aan de vervolgactiviteiten van RONN.

We zien je graag op zondag 4 februari!

 

Wil je meer informatie?

Neem contact op met RONN door een e-mail te sturen naar Patricia Meijer: ronn@cocgd.nl