Werkgroep Voorlichting zoekt mannen (h/b/t)

28 augustus 2015

COC Groningen & Drenthe is op zoek naar enthousiaste, jonge mannen om ons team van voorlichters te versterken. Wij geven voorlichtingen over gender- en seksuele diversiteit (transgender, homo, lesbisch, bi, hetero, etc.) op middelbare scholen, ROC’s, basisscholen en docentenopleidingen. Op die manier proberen we seksuele diversiteit bespreekbaar te maken onder jongeren en discriminatie tegen gaan.
Als voorlichters willen we een zo breed mogelijk scala aan identiteiten presenteren aan scholieren. Op dit moment hebben we veel lesbische, biseksuele en transvrouwen in het team, daarom zijn we vooral op zoek naar mannen (homo, bi of transgender) die zich in willen zetten als voorlichter. Sollicitaties van andere geïnteresseerden (vrouwen, hetero’s, QIA+) zijn natuurlijk ook welkom
Als voorlichter krijg je meerdere trainingen per jaar, om je kennis over LHBT op te krikken en om je presentatievaardigheden te verbeteren. Lijkt het je leuk iets te doen voor LHBT-jongeren en goede vrijwilligerservaring op te doen voor je CV? Stuur dan een motivatie met je CV naar educatie@cocgd.nl. Bij dit adres kun je ook voor meer informatie terecht.