Chem Friendly?
Informatieve avond over chemseks – 20 april 2017

Een groeiend aantal homomannen gebruikt drugs (‘chems’) tijdens de seks. Dit levert soms nachtenlange ongeremde seks op met vaak meerdere partners, maar er kleven ook risico’s aan. Een deel van de mannen die aan chemseks doet raakt afhankelijk van de drugs, bijvoorbeeld aan het injecteren (‘slammen’) van crystal meth.

De problemen rond seks en drugsgebruik zijn nog grotendeels onzichtbaar en het COC Groningen & Drenthe vindt het belangrijk dat het thema meer aandacht krijgt en bespreekbaar wordt. Het is namelijk niet alleen een probleem van Amsterdam en de grote steden, ook in Noord-Nederland worden steeds meer verhalen bekend van mannen die worstelen met de combinatie van seks en drugs.

Op donderdag 20 april organiseert het COC Groningen & Drenthe in samenwerking met Sense Noord-Nederland, Verslavingszorg Noord-Nederland en Stichting Mainline een informatieve avond over chemseks. We horen alles over wat het precies is, wat de trends en risico’s zijn en we horen persoonlijke verhalen van ex-gebruikers.

Mail met vragen naar martijn@cocgd.nl

Programma

19.30 Inloop
20.00 Aanvang
21.30 Nazit met een drankje

Locatie

De avond vindt plaats in het auditorium van de prachtige Bovenkamer van Groningen, Noorderbinnensingel 14 in Groningen. Gratis toegang, vol = vol.