• Geloof en Religie

Kun je christen zijn en homoseksueel, lesbisch of biseksueel? Kun je hier binnen de kerk open over zijn zonder veroordeeld te worden? Zegt de Bijbel wel iets over transgenders? Hoe kijken religies zoals de Islam en het Jodendom aan tegen seksuele en genderdiversiteit? Dit zijn slechts een aantal vragen die leven bij gelovige lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders  (LHBT’s) en hun omgeving. Met al deze vragen kun je terecht bij de werkgroep Geloof en Religie. Wij zijn de enige werkgroep in Nederland die zich richt op LHBT’s van verschillende geloven. Het is onze missie om de positie te verbeteren van gelovige LHBT’s in de provincies Groningen en Drenthe.

Actuele activiteiten vind je op onze Facebook pagina

Regenboogvieringen

We (mede)organiseren minstens één keer per jaar een regenboogviering. Wil je hier een keer aan meewerken, of wil je een regenboogviering organiseren in jouw kerk, stuur dan een mail naar de coördinator.

Lezingen

Twee keer per jaar organiseren we een lezing. Eerder organiseerden we bijvoorbeeld lezingen over Homoseksualiteit in de islam (2016), Homoseksualiteit in de Bijbel (2016), Seksuele diversiteit in het Jodendom (2017) en Coming out in de islam (2017). Blijf op de hoogte van nieuwe lezingen via onze nieuwsbrief.

Vrouwen

We hebben sinds begin 2016 een doorlopende gespreksgroep voor lesbische, biseksuele en transgender vrouwen die gelovig zijn of iets hebben met geloven. Je kunt je aanmelden bij de coördinator (Frederik).

Jongeren

Samen met twee christelijke organisaties zijn we een ontmoetingsgroep gestart voor jonge christenen (tot 30 jaar) die tot een seksuele of genderminderheid behoren. Dit is een groep voor en door christenen. Onder de naam Jonge Vlinders komt deze groep maandelijks bijeen in de stad Groningen. Zie voor meer informatie de website van Jonge Vlinders.

Moslims

Wij organiseren zelf alleen lezingen over seksuele diversiteit binnen de Islam. Lesbiennes, transgenders, bi’s en homo’s met een islamitische achtergrond die anderen willen ontmoeten en support zoeken wijzen we graag op het Queer Muslim Empowerment Program van Maruf (platform voor Queer Muslims in Amsterdam).

Nieuwsbrief

We hebben een e-mail nieuwsbrief die een overzicht geeft van alle activiteiten op het gebied van geloof en seksuele en gender diversiteit in Groningen & Drenthe. Meld je aan om op de hoogte te blijven.

Contact

Wil je in contact komen met de werkgroep Geloof en Religie? Neem dan contact op met onze coördinator: Frederik Boven, geloof@cocgd.nl