• Coming out in de islam


Onderwerp

Drie kwart van de Nederlandse moslims zou het een probleem vinden als hun kind een homoseksuele relatie zou aangaan. Het is dan ook niet gemakkelijk om als homo, lesbo of biseksueel met een islamitische achtergrond uit de kast te komen. Het kan tot heftige reacties leiden, zoals mishandeling of verstoting, maar het kan ook juist meevallen.

Om dit onderwerp bespreekbaar te maken hebben we Maruf, het platform voor queer moslims in Nederland, uitgenodigd meer te vertellen over coming out in de Islam.

Dit is een gezamenlijke activiteit van COC Groningen & Drenthe en Maruf, in het kader van de regenboogweek Groningen.

Spreker

Gazi Duran is bestuurslid van Maruf, queer activist. Hij kwam op zijn 15e uit de kast.


Programma

De lezing + coming out story is op donderdag 12 oktober vanaf 20.00u.

Als queer moslim heb je nog weinig rolmodellen. We vroegen Maruf daarom een coming out story te delen. Hoe is het om als moslim uit de kast te komen? Hoe kun je omgaan met het spanningsveld tussen je seksuele geaardheid en je geloof?

In de lezing zal worden ingegaan op de vraag hoe je als vriend, familielid of professional om kunt gaan met dit dilemma. Kun je queer moslims stimuleren om uit de kast te komen? Of is zelfacceptatie een belangrijker doel?

Tijdens de pauze is er koffie en thee.

Na de lezing is er ruimte voor discussie, gesprek en het stellen van vragen.

Locatie

De lezing vindt plaats in de Lutherse kerk, Haddingestraat 23 in Groningen.

Parkeren kan in de straat, in parkeergarage Centrum. De kerk is 10 min lopen vanaf het hoofdstation. Per bus kunt u uitstappen op het Zuiderdiep, het is dan nog 3 min. lopen.