• Een roze kring in elke kerk?


Onderwerp

Op 10 oktober 2017 geeft Wielie Elhorst een lezing in Assen over de vraag: wat kunnen kerken en gelovigen doen voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’s)?

In juni riep Dominee Dirk de Bree op om in elke kerk een roze of LHBT-kring te beginnen. Is dat een haalbaar idee? Wat zouden kerken of gelovigen nog meer kunnen doen om gelovige LHBT’s te steunen? Wielie Elhorst is de eerste en enige LHBT-predikant in Nederland. Waarom is het nodig om een predikant aan te stellen speciaal voor de LHBT-gemeenschap?

Dit is een activiteit in het kader van de regenboogweek Drenthe.

Spreker

Sinds een jaar werkt Wielie Elhorst voor de Protestantse Kerk Amsterdam met als bijzondere opdracht de LHBT-gemeenschap. Daarnaast is hij een van de voorzitters van het European Forum of LGBT Christian Groups.

In het verleden wat Wielie voorzitter van het LKP – de koepel van christelijke LHBT-organisaties. Voor zijn inzet voor christelijke LHBT’s kreeg Wielie van het COC in 2014 de Bob Angelo Penning.

Programma

De lezing begint om 20.00u. Na de lezing is er ruimte voor discussie, gesprek en het stellen van vragen.

Na afloop is er koffie en thee en kunt u nog even rustig napraten.

Locatie

De lezing vindt plaats in kerkgebouw ‘De Bron’, Einthovenstraat 28 in Assen. Parkeren kan voor de kerk. De Bron is 23 min. lopen vanaf het station. Met de bus kunt u uitstappen bij de Nobellaan, het is dan nog 2 minuten lopen.