Nieuw initiatief voor LHBTQ-jongeren

6 oktober 2016

Op zondag 13 november start in de stad Groningen Face2Face: een nieuw initiatief voor jongeren tot 30 jaar die lesbisch, homo, bi, transgender of queer zijn of daarover twijfelen. Eens per maand kunnen zij in het vervolg terecht op de inloopmiddag van The Box, de jongerenafdeling van COC Groningen & Drenthe.

The Box organiseert al een jaar lang groepen voor LHBTQ-jongeren tot 30 jaar. Frederik Boven, vrijwilliger bij The Box, licht toe: “Met de jongerengroepen gaan we zeker door. Er blijkt echt behoefte aan te zijn. Maar we merken dat sommige jongeren daarnaast graag een 1 op 1 gesprek willen over hun persoonlijke situatie. Daarom zijn we begonnen met Face2Face.”

Face2face is elke 2e zondagmiddag van de maand van 14.00-17.00 uur in Jimmy’s, aan de Herestraat 100. “Jongeren kunnen online een afspraak maken via de website van The Box We nemen dan een uur de tijd voor hen. Maar ze kunnen ook zonder afspraak langskomen.”

Niet alleen jongeren zelf kunnen een afspraak maken: ook hun omgeving is welkom bij Face2Face. “Denk aan ouders, leraren, jongerenwerkers of andere professionals. We zijn altijd bereid om advies te geven, of persoonlijk uit te leggen wat wij doen.”