Roze ouderschapsbijeenkomst Noord-Nederland een feit

4 mei 2015

Speeddaten voor singles, homo- en lesbostellen om een kind te krijgen, dat het succesvol is dat bleek wel uit de hoeveelheid deelnemers bij de speeddate in 2014 georganiseerd door het COC Groningen/Drenthe.

En juist omdat het zo populair is en dat kinderen krijgen door mensen van het zelfde geslacht geen taboe meer is heeft het COC een werkgroep opgericht. En zo is RONN geboren Roze Ouderschap Noord-Nederland.

Mensen hebben vaak vragen over hoe ze als lesbisch of homo (stel) toch een kind kunnen krijgen. Vaak is dit een langgekoesterde wens maar kan de doelgroep niet een donor of een co-ouder vinden om deze wens ook mogelijk te maken.

De werkgroep Roze Ouderschap Noord-Nederland organiseert daarom op 1 februari 2015 een bijeenkomst waar roze (wens) ouders en potentiële donoren en/of co-ouders elkaar kunnen ontmoeten om hun gezamenlijk wens vorm te geven. Tijdens de speeddate kun je kort met elkaar in gesprek gaan om vervolgens een echte afspraak te maken om te kijken of er een match is.

Daarnaast zijn er workshops te volgen over de juridische aspecten van o.a. donorcontracten en adoptie, wat houdt pleegzorg in, alles over adoptie en Stichting meer dan gewenst, de landelijkestichting van en voor lesbo(wens)moeders en homo(wens)vaders, is ook aanwezig. Â

In het roze ouderschapcafé kunnen ouders en wensouders samen sparren over zwangerschap en opvoedingsthema’s onder het genot van een hapje en een drankje.

Praktische informatie
Alle drie de evenementen zullen gehouden worden bij kinderopvang SKSG Kastanjeplein aan de Nieuwstad 12 te Groningen. De speeddate start om 13.00 uur, de workshops en het Roze ouderschapscafé om 15.00 uur. De deelname is gratis en er is kinderopvang aanwezig.

Graag aanmelden via ronn@cocgroningen.nl

Meer informatie is terug te vinden op de Facebookpagina Roze Ouderschap Noord-Nederland.