Vacature: Penningmeester COC Groningen & Drenthe

17 februari 2020

COC Groningen & Drenthe is volop actief om de positie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en intersekse personen te verbeteren. Wij maken ons sterk voor de emancipatie en acceptatie van de LHBTI+-gemeenschap in de provincie Groningen en in de provincie Drenthe. Het COC bereikt met haar werkgroepen een grote verscheidenheid aan doelgroepen, van transgender jongeren tot roze ouderen, en van mensen met een beperking tot LHBT-asielzoekers en Nieuwe Nederlanders. Daarnaast hebben we regelmatig contact met gemeenten en andere belangenorganisaties in de Noordelijke provincies. We denken bijvoorbeeld mee over jongeren- en ouderenbeleid, over veiligheid, en hoe de tolerantie ten opzichte van de LHBTI+-gemeenschap te bevorderen. Na drie bestuurstermijnen zijn wij voor het bestuur op zoek naar een enthousiast

Penningmeester

Eén van de taken van het bestuur is het aansturen van de organisatie en het omzetten van besluiten in acties, daarbij geholpen door een grote groep vrijwilligers.  Onze vereniging is op zoek naar iemand die zorg draagt voor de financiële huishouding en verantwoording van onze organisatie.

Taken:  

 • Je bent primair verantwoordelijk voor het financiële beleid van de vereniging;
 • Je stelt de begroting en jaarrekeningen op en presenteert deze aan de algemene ledenvergadering;
 • Je bewaakt de begroting en voert intern overleg over de budgetten van verschillende werkgroepen;
 • Je houdt toezicht op de correcte uitvoering van interne financiële processen;
 • Je geeft inzage aan de kascommissie in de boekhouding;
 • Je bent verantwoordelijk voor de financiële verantwoording van de vereniging naar externe financiers;
 • Je neemt deel aan overleggen met COC Nederland.

Positie in de organisatie:

De penningmeester vormt samen met de voorzitter en secretaris het dagelijks bestuur van de vereniging. Bepaalde uitvoerende taken kunnen gedelegeerd worden aan andere functionarissen binnen de vereniging, bijvoorbeeld de externe boekhouding. De penningmeester blijft als portefeuillehouder wel zelf verantwoordelijk. Vanuit de functie heeft de penningmeester contacten met de penningmeester van het federatiebestuur en penningmeesters van regionale COC-verenigingen.

Profiel:

Je herkent je in het volgende

 • Je hoort tot de doelgroep of hebt affiniteit met de doelgroepen van het COC en bent lid van de vereniging of bereid dat te worden;
 • Je herkent zich in de visie, missie en doelstellingen van de vereniging;
 • Je hebt tenminste HBO-niveau (BE/BA/AC) en/of ervaring in soortgelijke functie of relevante beroepsmatige ervaring;
 • Je bent enthousiasmerend, collegiaal en samenwerkingsgericht.

In verband met het karakter van deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag noodzakelijk.

Tijdsinvestering en onkosten:

Deze bestuursfunctie kost ongeveer 4-8 uur per week (indicatief). De tijd is zelf in te delen. Als penningmeester ben je beschikbaar voor de noodzakelijke vergaderingen en bijeenkomsten, ook op landelijk niveau. De penningmeester wordt in functie gekozen door de Algemene Ledenvergadering voor de duur van 2 jaar. De functie is onbezoldigd. Reis- en onkosten worden vergoed volgens de onkostenregeling van de vereniging.

Interesse?

Heb je interesse en denk je in het profiel te passen? Dan komen we graag in contact met jou. Stuur je motivatie en CV naar Rolf Jurjens, secretaris COC Groningen & Drenthe via secretaris@cocgd.nl. Voor inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen via bovengenoemde emailadres. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Bij de samenstelling van een nieuw bestuur streven we naar een evenwichtige opbouw en brede vertegenwoordiging vanuit de LHBTI+-doelgroepen.