• AutiRoze

Voor LHBTI+’ers met autisme, ADHD of een andere vorm van neurodiversiteit is er de werkgroep AutiRoze. LHBTI staat voor personen die lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en/of intersekse zijn. De + staat voor alle andere groepen die zich anders voelen. Heb je ook nog autisme? Dan voel je je vaak vreemd in twee werelden. Bij AutiRoze komen die werelden samen en zorgen wij ervoor dat je je helemaal thuis voelt.

Bijeenkomsten

Elke maand organiseren we een leuke, leerzame en gezellige bijeenkomst voor LHBTI+’ers met autisme, ADHD of een andere vorm van neurodiversiteit. Denk of weet jij dat je autisme hebt en vind je het leuk of juist lastig om in contact te komen met anderen, dan zijn deze meetings iets voor jou. Heb je naast autisme een verstandelijke beperking, dan voel jij je waarschijnlijk meer thuis bij Café de Regenboog.

De bijeenkomsten in Groningen zijn elke 2e woensdag van de maand van 19:30 – 21:30. We zitten in het Clubhuis voor de doven aan de Munnekeholm 4 te Groningen. Als je daar behoefte aan hebt kun je een begeleider of familielid meenemen. Je hoeft je niet aan te melden, maar het mag wel, dan weten we dat je komt. Mail naar autiroze@cocgd.nl.

AutiRoze is een landelijk initiatief. Ook in andere plaatsen zijn er maandelijks bijeenkomsten.

Contact

Wil je in contact komen met de werkgroep AutiRoze? Of wil je graag meewerken? Neem dan contact op met coördinator Hans.

Voor begeleiders en behandelaars

AutiRoze wil een veilige plek bieden waar LHBTI+’ers met autisme uit Groningen en Drenthe elkaar kunnen ontmoeten. De bijeenkomsten worden begeleid door ervaringsdekundige vrijwilligers die zelf ook LHBTI+ zijn. De bijeenkomsten richten zich op mensen met een normaal tot hoog functioneren. Onze ervaring is dat cliënten met een verstandelijke beperking zich meer thuis voelen bij Café de Regenboog.