• Over COC GD

COC Groningen & Drenthe maakt zich sterk voor de emancipatie en acceptatie van de LHBTI+-gemeenschap in de provincies Groningen en Drenthe.

In Groningen werd het COC in 1949 opgericht. Daarmee hebben we al bijna vijfenzeventig jaar ervaring met homo-emancipatie. De Vereniging COC Groningen & Drenthe bestaat in zijn huidige vorm sinds 2000 en is lid van de landelijke Vereniging COC Nederland. Net als de Vereniging COC Nederland streven we naar een diverse en inclusieve samenleving die werk maakt van gelijkheid en emancipatie, zodat mensen volledig kunnen participeren en zich tot hun volle potentieel kunnen ontwikkelen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie en/of geslachtskenmerken.

Sinds 2001 geeft COC Groningen & Drenthe voorlichting aan het middelbaar onderwijs. Daarbij beantwoorden onze vrijwilligers jaarlijks de vragen van honderden leerlingen rondom seksuele diversiteit. Het COC bereikt met haar werkgroepen een grote verscheidenheid aan doelgroepen, van transgender jongeren tot roze ouderen, en van mensen met een beperking tot LHBTI+-asielzoekers en Nieuwe Nederlanders.

Het bestuur heeft regelmatig contact met gemeenten en andere belangenorganisaties in de Noordelijke provincies. We denken bijvoorbeeld mee over jongeren- en ouderenbeleid, over veiligheid, en hoe de tolerantie ten opzichte van de LHBTI+-gemeenschap te bevorderen. Op landelijk niveau dragen wij ons steentje bij, met onze aanwezigheid op diverse events, trainingen en vergaderingen.

Het bestuur heeft een breed draagvlak van haar verenigingsleden, stimuleert en begeleidt de verschillende werkgroepen, en organiseert diverse activiteiten voor haar leden en vrijwilligers. Jaarlijks nodigen wij onze leden en vrijwilligers uit voor een algemene ledenvergadering.

Daarnaast organiseren we gestructureerd ontmoetingsactiviteiten voor LHBTI+ personen. Zo zijn er jongerengroepen tot 18 en tot 30 jaar, de Roze Salon voor 50+’ers, Café De Regenboog voor mensen met een verstandelijke beperking, AutiRoze voor mensen met autisme en/of ADHD, en bijeenkomsten voor asielzoekers en migranten. Verder is er eenmaal per maand een mannenfilmavond.

Vind je deze activiteiten ook belangrijk? We hebben je steun hard nodig. Voor 45 euro per jaar ben je al lid van het COC. Zelf je handen uit de mouwen steken als vrijwilliger kan natuurlijk ook. Voor vragen of informatie hierover mail of bel ons.

De actuele statuten kun je hier bekijken.

Voor ons privacybeleid verwijzen we graag naar de volgende pagina: Privacy