• Begeleiding Gender-Sexuality Alliances (GSA)

Seksuele diversiteit en genderdiversiteit zijn geen onderwerpen die slechts eenmaal per jaar een rol zouden moeten spelen binnen de schoolpraktijk. Ze vormen immers een wezenlijk onderdeel van de identiteit van leerlingen en docenten. Daarom zouden seksuele diversiteit en genderdiversiteit een vast onderwerp moeten zijn binnen de school.

Een Gender-Sexuality Alliance (GSA) is een groep leerlingen en docenten van verschillende achtergronden die zich inzet voor de acceptatie van seksuele diversiteit en genderdiversiteit. Zij doen dit door zich zichtbaar op te stellen op, bijvoorbeeld, Paarse Vrijdag of Coming Out Dag. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen zich veiliger voelen op een school met een actieve GSA. Ook heeft een GSA een positief effect op acceptatie van diversiteit in het algemeen.

Door middel van een training en verdere ondersteuning, kunnen we geïnteresseerde leerlingen en docenten helpen bij het oprichten van een GSA en het continueren daarvan. Op het moment dat we de training voor GSA’s komen geven, bieden we ook de mogelijkheid voor een spreekuur. Een vrijwilliger van ons educatieteam kan dan eventuele vragen beantwoorden naar aanleiding van de voorlichtingen. Leerlingen hebben ook de gelegenheid om een-op-een in gesprek te gaan met een vrijwilliger. Hoe deze nazorg precies vorm krijgt, wordt in overleg met de school besloten.

Heeft u vragen over de training voor GSA’s dan kunt u contact opnemen met de coördinator GSA via gsa@cocgd.nl.

Meer informatie? Vul onderstaand formulier in.

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw e-mail (verplicht)

  Jouw telefoonnummer

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Deze website is beschermd met reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.