• Voorlichting Voortgezet Onderwijs & Middelbaar Beroepsonderwijs

Het team Voorlichting VO & MBO bestaat uit ongeveer 25 vrijwilligers die voorlichtingen geven aan scholieren in het vo (voortgezet onderwijs) en mbo (middelbaar beroepsonderwijs). De vrijwilligers zijn goed opgeleide mensen en zijn zelf onderdeel van de LHBTI-gemeenschap, wat de betrokkenheid aanzienlijk vergroot.

De voorlichtingen van het COC zijn interactief en laten leerlingen nadenken over hun normen en waarden ten aanzien van seksuele diversiteit, genderdiversiteit, discriminatie en het pesten van LHBTI’s. De opzet van het lesprogramma is flexibel en kan worden ingepast in diverse lesthema’s. U kunt daarbij denken aan discriminatie, vooroordelen, een discussie over verschillende leefvormen, relaties of seksualiteit. Zodoende past onze voorlichting uitstekend in vakken zoals maatschappijleer, biologie en mens & natuur.

Een voorlichting duurt twee lesuren (90 – 120 minuten). Omdat we iedere voorlichting aanpassen aan het niveau van de leerlingen, kan een voorlichting aan alle klassen van de middelbare school en het middelbaar beroepsonderwijs worden gegeven.

Heeft u vragen over onze voorlichting en/of wilt u een aanvraag doen, neem dan contact met ons op via voorlichting@cocgd.nl.

Meer informatie? Vul onderstaand formulier in.

    Deze website is beschermd met reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.