AutiRoze komt naar Groningen

8 mei 2018

Op 14 juni organiseren we voor het eerst een AutiRoze bijeenkomst in Groningen. AutiRoze-bijeenkomsten zijn laagdrempelige, leuke, leerzame en vooral gezellige bijeenkomsten voor en door LHBT’s met een vorm van neurodiversiteit die een normale tot hogere begaafdheid hebben. In Nederland zijn er inmiddels diverse AutiRoze-groepen, bedoeld voor LHBT’s (homo’s, lesbiennes, biseksuelen, en transgenders) die daarnaast autisme hebben, of een andere vorm van neurodiversiteit, zoals ADHD.

Verschillende onderzoeken laten zien dat mensen met autisme vaker bi- of homoseksueel zijn dan anderen. Ook hebben mensen met autisme vaker het gevoel dat ze in het verkeerde lichaam zitten. AutiRoze bijeenkomsten bieden hen mogelijkheid anderen te ontmoeten die hetzelfde doormaken. Dat is leuk en leerzaam.

Doel van de eerste bijenkomst in Groningen is om samen te kijken of er ook behoefte is aan AutiRoze bijeenkomsten in het Noorden. De bijeenkomst wordt gehouden op 14 juni van 19:30-21:00 uur in Activiteitencentrum De Holm (Folkingestraat 9b in Groningen). Aanmelden kan via autiroze@cocgd.nl. Een officiële diagnose is niet nodig, een vermoeden van autisme is ook voldoende. Wie daar behoefte aan heeft kan een begeleider of familielid meenemen. Meer informatie over AutiRoze is te vinden op de website www.autiroze.nl

Wie op de hoogte gehouden wil worden van volgende AutiRoze bijeenkomsten in Groningen kan zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Zie voor meer informatie over de bijeenkomst de website van AutiRoze:
www.autiroze.nl