Vacature: Coördinator Educatie

30 september 2022

COC Groningen & Drenthe zet zich actief in om de positie van homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender personen in deze regio te verbeteren. Samen met onze vrijwilligers streven we naar een diverse en inclusieve samenleving waarin ieder mens, ongeacht diens seksuele oriëntatie, genderidentiteit en -expressie, volledig kan participeren en zich tot diens volle potentieel kan ontwikkelen. Om de emancipatie en acceptatie van de lhbti+ gemeenschap in de provincies Groningen en Drenthe te bevorderen, hebben we regelmatig contact met gemeenten en andere belangenorganisaties en denken we mee over beleid, veiligheid en zichtbaarheid. Daarnaast hebben we voor een aantal doelgroepen binnen de lhbti+ gemeenschap verschillende werkgroepen in het leven geroepen. Op dit moment zijn wij voor onze werkgroep Voorlichting & Educatie op zoek naar een

Coördinator Educatie

Vanuit de werkgroep Voorlichting & Educatie geven wij op middelbare scholen en mbo’s voorlichting over seksuele en genderdiversiteit om zodoende de kennis omtrent lhbti+’ers te vergroten. Daarnaast betreft het werkgebied ook de basisscholen, professionalstrainingen en GSA’s. Meer kennis over lhbti+’ers zal uiteindelijk leiden tot een grotere acceptatie van onze doelgroep. Als coördinator Educatie werk je binnen de werkgroep nauw samen met de coördinator Voorlichting en de GSA-coördinator en stuur je de (andere) werkgebieden aan.

Wat ga je doen?

  • Je legt en onderhoudt contact met verschillende onderwijsinstellingen en diverse andere organisaties;
  • Samen met de coördinator Voorlichting voer je intake- en evaluatiegesprekken met (nieuwe) voorlichters;
  • Je begeleidt en ondersteunt de GSA-coördinator bij diens werkzaamheden;
  • Samen met de coördinator Voorlichting ontwikkel en organiseer je trainingen voor de voorlichters;
  • Je neemt deel aan coördinatorenoverleggen binnen COC Groningen & Drenthe en COC Nederland;
  • Je houdt de mailbox en de administratie (o.a. vrijwilligers- en onkostenvergoeding, declaraties en facturen) bij en je vervult een back-up functie voor de planning van de voorlichtingen.

Profiel

Je herkent je in het volgende:

  • Je hebt affiniteit met de lhbti+ gemeenschap en met het onderwijs;
  • Je beschikt over goede contactuele en communicatieve vaardigheden;
  • Je hebt ervaring met het organiseren van activiteiten en het bijhouden van een administratie;
  • Je bent flexibel, oplossings- en samenwerkingsgericht.

In verband met het karakter van deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag noodzakelijk.

Wat bieden wij?

De functie coördinator Educatie kost ongeveer 8 uur per week (indicatief). De tijd is zelf in te delen. Voor deze functie kan aanspraak gemaakt worden op een vrijwilligersvergoeding. Daarnaast vergoeden wij eventuele reis- en onkosten conform de onkostenregeling van de vereniging. Verder ga je aan de slag binnen een leuk team van enthousiaste en betrokken vrijwilligers en krijg je de kans om je maatschappelijk in te zetten.

Interesse?

Heb je interesse en denk je in het profiel te passen? Dan komen we graag in contact met jou. Stuur dan een mail naar info@cocgd.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Voor inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sylvie de Goeij via educatie@cocgd.nl.