Lancering christelijk platform voor seksuele, sekse en genderdiversiteit in Noord-Nederland

17 september 2019

Wie in Noord-Nederland iets wil met het christelijk geloof en seksuele, sekse of genderdiversiteit hoeft de informatie niet meer zelf bij elkaar te sprokkelen. Verschillende samenwerkende organisaties lanceren op 1 oktober namelijk IK ken je: een nieuw christelijk platform voor seksuele, sekse en genderdiversiteit. IK ken je brengt alle informatie samen op een plek en bestrijkt de regio’s Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Overijssel en de Noordoostpolder.

Frederik Boven, één van de initiatiefnemers, licht toe: “Er gebeurt in Noord-Nederland veel op dit gebied. Er zijn zeven verschillende organisaties actief. Dat is natuurlijk mooi, maar hierdoor was het wel moeilijk om overzicht te krijgen. We hopen dat mensen door dit nieuwe initiatief sneller vinden wat ze zoeken en geïnspireerd worden.”

Om geïnteresseerden sneller wegwijs te maken is alle informatie samengebracht op één website. Op de website zijn activiteiten te vinden, zoals regenboogvieringen, gespreksgroepen en lezingen. Ook is per doelgroep overzichtelijk gemaakt wat verschillende organisaties hen te bieden hebben, bijvoorbeeld voor jongeren, vrouwen, transgenders en kerken. Vijf contactpersonen fungeren als eerste aanspreekpunt. Naast het bieden van meer overzicht wil IK ken je de samenwerking bevorderen tussen organisaties die actief zijn op het gebied van geloof en seksuele en genderdiversiteit.

De naam IK ken je verwijst ernaar dat God zijn schepselen volledig kent, ook LHBTI+ (homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en intersekse personen, plus andere seksuele en gender minderheden). De organisaties die te vinden zijn via het platform hebben een positieve visie op seksuele, sekse en genderdiversiteit en zien het als een verrijking van de schepping.

Meer informatie: https://ikkenje.nl

IK ken je is te volgen via een nieuwsbrief en via Facebook, Instagram en Twitter.