Terugblik eerste Pride Groningen

24 augustus 2022

Afgelopen vrijdag en zaterdag (19 en 20 augustus) vond de allereerste editie van Pride Groningen plaats. Wij kijken terug op een fantastisch evenement vol diversiteit en prachtige mensen.

Een aantal van deze mooie mensen hebben wij op de informatiemarkt mogen spreken over wat er in Groningen zoal verbeterd kan worden op het gebied van lhbti+ beleid. Mensen konden hun wensen en ideeën hieromtrent op gekleurde briefjes schrijven, die wij vervolgens verzameld hebben in onze ideeënmand. Na een inventarisatie zullen wij binnenkort gaan kijken wat wij als COC Groningen & Drenthe met alle suggesties kunnen gaan doen.

Daarnaast hebben wij voor het randprogramma nog enkele activiteiten georganiseerd. Zo vond onze maandelijkse bijeenkomst voor lhbti+ vluchtelingen en nieuwkomers plaats in Dorothy’s DragBar. Lhbti+ jongeren tussen de 12-18 jaar oud konden tijdens de Jong & Out meeting in The Student Hotel deelnemen aan een workshop graffiti spuiten. Ook hebben wij samen met de Alliantie Gelijke Spelen en de John Blankenstein Foundation een themabijeenkomst rondom inclusiviteit in de sport georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst, dat eveneens in The Student Hotel plaatsvond, werd besproken op welke wijze sportverenigingen inclusiever gemaakt kunnen worden. Lhbti+’ers die binnen hun sportvereniging zichzelf kunnen zijn zullen immers tot betere sportprestaties komen. Lycurgus volleyballer Jeffrey Klok was hierbij aanwezig om zijn ervaringen met de bezoekers te delen. Verder was in The Student Hotel de tentoonstelling over Regenboogouderen te zien, die eerder dit jaar in het kader van het project ‘LATER’ gemaakt is.

Na al deze activiteiten hebben wij uiteraard ook genoten van het feest in de Zwanestraat. Via deze weg willen wij iedereen bedanken en tot volgend jaar!