Vacature: Algemeen bestuurslid

16 september 2022

COC Groningen & Drenthe zet zich actief in om de positie van homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender personen in deze regio te verbeteren. Samen met onze vrijwilligers streven we naar een diverse en inclusieve samenleving waarin ieder mens, ongeacht diens seksuele oriëntatie, genderidentiteit en -expressie, volledig kan participeren en zich tot diens volle potentieel kan ontwikkelen. Om de emancipatie en acceptatie van de lhbti+ gemeenschap in de provincies Groningen en Drenthe te bevorderen, hebben we regelmatig contact met gemeenten en andere belangenorganisaties en denken we mee over beleid, veiligheid en zichtbaarheid. Ook geven we op scholen voorlichting over seksuele diversiteit en genderidentiteit. Daarnaast hebben we voor een aantal doelgroepen binnen de lhbti+ gemeenschap verschillende werkgroepen in het leven geroepen. In verband met het vertrek van één van onze bestuursleden zijn wij op zoek naar een enthousiaste kandidaat voor de functie van:

Algemeen bestuurslid

Als algemeen bestuurslid help je mee bij de uitvoering van alle processen, die horen bij het aansturen van de organisatie en het omzetten van besluiten tot acties.

Taken:

  • Je organiseert en coördineert verschillende activiteiten;
  • Je onderhoudt contacten met de verschillende werkgroepen binnen COC Groningen & Drenthe;
  • Je neemt deel aan de bestuurs- en ledenvergaderingen;
  • Je houdt je binnen deze functie bezig met het aandachtsgebied pr & communicatie.

Positie in de organisatie:

Het algemeen bestuurslid vormt samen de andere algemeen bestuursleden, de voorzitter, secretaris en penningmeester het bestuur van de vereniging. Bepaalde uitvoerende taken kunnen gedelegeerd worden aan andere functionarissen binnen de vereniging. Vanuit de functie heeft het algemeen bestuurslid contacten met alle geledingen binnen de vereniging, COC Nederland, collega COC-verenigingen en andere maatschappelijke organisaties, zoals de politiek en media.

Profiel:

Je herkent je in het volgende:

  • Je hebt affiniteit met de lhbti+ gemeenschap en bent lid van het COC of bereid dat te worden;
  • Je herkent je in de visie, missie en doelstellingen van de vereniging;
  • Je hebt ervaring op het gebied van pr & communicatie;
  • Je hebt goede contactuele en communicatieve vaardigheden;
  • Je bent enthousiasmerend, collegiaal en samenwerkingsgericht.

In verband met het karakter van deze functie is een Verklaring Omtrent Gedrag noodzakelijk.

Tijdsinvestering en onkosten:

Deze bestuursfunctie kost ongeveer 4-8 uur per week (indicatief). De tijd is zelf in te delen. Als algemeen bestuurslid ben je wel beschikbaar voor de noodzakelijke vergaderingen en bijeenkomsten, ook op landelijk niveau. Het algemeen bestuurslid wordt in functie gekozen door de Algemene Ledenvergadering voor de duur van 2 jaar. De functie is onbezoldigd. Reis- en onkosten worden vergoed volgens de onkostenregeling van de vereniging.

Interesse?

Heb je interesse en denk je in het profiel te passen? Dan komen we graag in contact met jou. Stuur dan een mail naar Eelco Luurtsema, secretaris COC Groningen & Drenthe via secretaris@cocgd.nl. Voor inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen via bovengenoemde e-mailadres. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Bij de samenstelling van een nieuw bestuur streven we naar een evenwichtige opbouw en brede vertegenwoordiging vanuit de lhbti+ doelgroepen.