Vanaf 1 juni: Café Zonder Stempel in Assen!

26 mei 2023

Mensen met een licht verstandelijke beperking komen bijeen in Assen, op initiatief van Zonder Stempel, een samenwerking van COC Nederland, LFB en Vilans
Veel mensen met een beperking die LHBTI+-gevoelens hebben, ervaren dit als een dubbele beperking. Voor mensen met een beperking is het al lastiger om een relatie te vinden laat staan iemand uit de doelgroep LHTBI+. Die moeten vaak extra vechten voor acceptatie van hun seksuele- en genderdiversiteit. Ze willen ongeacht hun beperking gewoon meedoen net als ieder ander en een betekenisvol leven leiden. Bij Zonder Stempel krijgen ze de aandacht die ze verdienen en laten ze zien dat hun trots van binnenuit komt, ongeacht hun beperking, gender, of seksuele oriëntatie. Dit is een plek waar LHBTI+
mensen met een beperking zichzelf en trots kunnen zijn. Een plek waar zij zich kunnen laten zien.

Trots op wie je bent
Dirk Nijveen: “Ik vind het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn, wie je ook bent. Met of zonder beperking. Je hoeft niet perse op een man of vrouw te vallen.” Dirk bezoekt veel andere Zonder Stempel groepen in Nederland, maar moest daar altijd voor reizen naar Groningen of zelfs verder. Toen heeft Dirk de stap gemaakt naar wethouder Broekema in Assen en gezegd dat hij graag een Zonder Stempel groep in Assen wilde beginnen. De wethouder heeft toen contact gezocht met het COC in Assen, of ze wat voor Dirk konden betekenen. Het COC heeft het opgepakt en coördinator Jan Schuil bereid gevonden om er mee aan de slag te gaan. Hij is samen met een kleine werkgroep de plannen gaan maken, voor een Zonder Stempel café in Assen.

Donderdag 1 juni is het zover, het eerste Zonder Stempel café in Assen
Elke eerste donderdag van de maand is het Zonder Stempel café in Antje’s Taverne in Assen. Hier gaan we elkaar ontmoeten, met leuke activiteiten die ook door de deelnemers zelf worden bedacht. Dat kan van een muziek- of quizavond zijn, tot een BBQ of een stadswandeling. Mensen met een licht verstandelijke beperking, hun begeleider of vrijwilliger kunnen zich vanaf nu aanmelden om ook op deze avond te komen, die we natuurlijk feestelijk gaan starten.

Over Zonder Stempel
Zonder Stempel is een project van COC Nederland, LFB, en Vilans, en voor LHBTI+ personen met een verstandelijke beperking. Samen met partners zorgt Zonder Stempel voor coaching, kennis, uitwisseling en ontmoeting voor en door LHBTI+ personen met een beperking. Dit doen ze samen met ervaringsdeskundigen, de doelgroep zelf, onder het motto ‘niets over ons, zonder ons’. Dirk is ondertussen ambassadeur voor Zonder Stempel in Nederland geworden en draagt zijn ervaringen graag uit, bij zorginstellingen, gemeentes en bij de doelgroep.

Zonder Stempel café Assen
Wanneer: elke 1e donderdag van de maand
Tijd: 19:00 uur – 21:00 uur
Waar: Antje’s Taverne Kloekhorststraat 12 Assen
Aanmelden: zonderstempelassen@cocgd.nl

Foto onder: Dirk Nijveen, ambassadeur Zonder Stempel